06-06-09 Pedal to the medal & the thingie to the floor

06-06-09 Pedal to the medal and the thingie to the floor.. - Blenheim

 

Aangezien niet iedereen het gastenboek leest, ga ik verder vanaf de vorige blog..
 
De vorige blog typte ik op mijn eerste dag in Dunedin en eindigde met: "Er is hier een lagedruk gebied formaar Australie en het is dus HEEL ERG NAT!"
 
Welnu ik kan jullie zeggen, het bleef nat.. Zo'n goede 2 weken lang non-stop regen.. Waar ik was is een nieuwregenrecord voor de maand mei gevallen, de meeste regen sinds 34 (!) jaar.. Heb ik dat? Overigens betekende dat ook gesloten, overspoelde en hier en daar zelfs vergane wegen..

 

GELUKKIG heb ik ook in Mosgiel (vlakbij Dunedin) verre familie wonen en na drie dagen zwemmen in mijn tent had ik fijn een dak boven mijn hoofd (2-persoons bed met electronische dekens.. Das even een andere wereld naast verzuipen in een tent :|). Dit keer betrof het familie van mijn vaders kant, een tante, Riet om precies te zijn.. (en diens kinderen). Riet is dan misschien 77, maar behoorlijk springlevend. In totaal ben ik 3 weken gebleven. In verband met 't weer hebben we niet heel veel ondernomen, maar ik heb wel enkele van m'n 2nd cousins (en diens echtgenoten en kinderen) ontmoet. Ook ben ik twee keer meegeweest naar de koffie ochtend met enkele andere Nederlandse dames van haar generatie, hoewel ik niet bepaalt ben afgevallen in de tussentijd was 't allemaal best gezellig en interessant ^^.

 

Na 3 weken werd het echter tijd om verder te gaan, vanaf afgelopen maandag zou het een dag of 4 'relatief goed' weer zijn en dat kon ik niet laten lopen. Toevallig ontmoette ik die maandag voor ik wegging John (zoon van Riet) en diens vriendin. Zij woonden op de route (in Timaru) en boden mij aan om daar een paar nachten te logeren en Mt. Cook als een dagtrip te doen, in plaats van daar ergens m'n tent op te zetten. Dat klonk erg verleidelijk en dat heb ik dan ook gedaan. Achteraf maar goed ook, ik moet er niet aan denken om in m'n tent te moeten slapen in de omgeving van mt Cook.. BRR!

 

Dinsdag dus naar mt. Cook gereden, wat gelopen (en foto's gemaakt uiteraard..) en weer terug gereden. Woensdag ben ik naar Akaroa gereden, donderdag naar hanmersprings, vrijdag naar Kaikoura en vandaag slaap ik op een camping in Blenheim. Voor de scherpe mensen onder jullie, ja ik heb sinds maandag zo ongeveer 1/3 van 't zuidereiland afgelegd ;-). Klinkt veel, maar eerlijk gezegt is de eastcoast (relatief gezien) niet zo boeiend. Uiteraard heb ik wel de nodige korte wandelingetjes gedaan, maar die zijn niet echt noemenswaardig. Om toch 'iets' gedaan te hebben, besloot ik om vandaag in Kaikoura een whale watch te doen. Stond niet op de planning, maar was al met al wel aardig. Van een whale watch moet je niet teveel verwachten, ja je ziet whales, maar het zijn slechts 'stukjes' (een nee Jeroen, je krijgt geen hele whale als je alle stukjes aan elkaar photoshopt ;-)).

 

Morgen middag pak ik de ferry naar Wellington, waar ik twee nachten zal blijven. Daarna ga ik de eastcoast en 't noorden van het Noorder Eiland onveilig maken.. (en misschien Judy en Ned nog even gedag zeggen). Hoe dat afloopt; To be continued..

 

Grtz,
Yo

 

ps. Het is hier nu winter en alleen een idioot slaapt nu nog in een tent.. Gelukkig is deze idioot de trotse eigenaar van een kruik ^^ (en een gigantisch fleecedeken!=P)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer